Vegan Semolina Porridge // Grießbrei – vegan

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Classic Semolina Porridge – vegan

(German below)

I have childhood memories of this one! Either as breakfast or as a dessert. So I’ve made a vegan version and cannot wait to share it with you.

Semolina is actually the term for all those little pieces that are gained from cereal grains – similar to flour. It is mostly made from wheat. Which means if you are allergic you can look for Semolina made from rye or different grains. For this recipe I’ve used rye semolina.

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Ingredients

500 ml non diary milk of choice – I’ve used oat milk

100 g semolina

2-4 tbsp maple syrup (depends on your taste)

1 tbsp cinnamon

How to

Start by putting all the ingredients into a small saucepan. Stir well and turn to maximum heat. Reduce the heat as soon as the texture starts to thicken. Continue to stir well for 1-2 minutes. Fill in a glass or bowl and arrange it as you like it. I’ve topped my porridge with some persimmon and physalis. You can go with that or choose your favorite fruits to top it with. Enjoy!

 

 

 

I’m always happy about your recreations and your feedback. Here, on Instagram or on Facebook. Just use #therawberryeats.

Did you enjoy this recipe? Leave a comment 🙂

– Eure Marie

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(german)

Klassischer Grießbrei – vegan

Der Duft von Grießbrei erinnert mich gerne an meine Kindheit. Entweder zum Frühstück, oder als Dessert. Ich habe ihn so gerne gegessen, dass ich nun eine vegan Version entwickelt habe, die ich gerne mit euch teile.

Grieß besteht genau genommen aus den Teilstücken eines Getreidekorns. Ähnlich wie Mehl wird es gemahlen, lediglich bei anderer Einstellung. Meistens wird Grieß aus Weizen hergestellt. Wenn du dagegen allergisch seien solltest, schau dich am besten nach einer Alternative um. Für mein Rezept habe ich zum Beispiel Dinkelgrieß verwendet.

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Zutaten

500 ml Pflanzenmilch deiner Wahl – ich habe Hafermilch genommen

100 g Grieß

2-4 EL Ahornsirup, je nach Geschmack

1 TL Zimt

So geht’s

Gebe alle Zutaten in einen kleinen Topf und rühre gut unter maximaler Hitze. Bringe das ganze zum Kochen. Sobald sich an der Oberfläche Blasen bilden, Hitze reduzieren und für 1-2 Minuten gut weiterrühren. Gebe den Grießbrei in ein Glas oder eine Schüssel und toppe ihn mit Früchten deiner Wahl, wenn du magst. Ich habe hierfür Sharon und Physalis verwendet. Guten Appetit!

 

 

 

Ich freue ich mich immer über Deine Kreationen und Dein Feedback. Egal ob hier, auf Instagram oder Facebook unter #therawberryeats .

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– Eure Marie

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